^ Oldal tetejére

Keresés

Székesfehérvári
egyházmegyei múzeum
8000 Székesfehérvár,
Városház tér 4.

Nyitva tartás:
kedd—vasárnap: 10—18 óráig
hétfő szünnap


Diákhíradó Szent Istvánról a múzeumban

Szeptember 20-án reggel az István, a szent király című kiállításra érkező mit sem sejtő diákok egy televízió szerkesztőségben találták magukat, ahol komoly feladat várt rájuk: híradót kellett készíteniük Szent Istvánról. A híradós stábokat alakító diákok a kiállítás gazdag anyagát feldolgozó feladatokat kaptak, amelyek alapján adástervet készítettek. A Szent István életét és tiszteletét bemutató, értelmező adásterveket a foglalkozás vezetői javították, majd jóváhagyták. Ezt követően a diákok iPadek segítségével híradós bejátszásokat készítettek. Végezetül a stábok az elkészült hírblokkokat levetítették egymásnak. A néhány perces, érdekes és humoros Szent Istvánról szóló filmeket tapssal jutalmazták.

Az eszközök beszerzésében Spányi Antal megyés püspök és a támogató székesfehérvári EnITLab Kft. tulajdonosa, Cseri András ügyvezető segített.

A múzeum munkatársai szeretettel várják a foglalkozásra jelentkező diákokat 5. osztályos kortól. Jelentkezés 2013. december 11-ig a www.szentistvankiallitas.hu/jelentkezes címen lehetséges.
{gallery}hirek/diakhirado{/gallery}